Teulada Ustica Pollara Meganisi PortLeone Zakinthos
  >Náutica en la Red
  >Articulos náuticos
        CARLOS & NURIA EN GRECIA


SINGLADURAS
Juliol 2.010 a Octubre 2.010
 Blanes a Teulada
 Ustica a Castellamare
 Palermo a Lefkada
 Gaios a Vathi
 Vathi a Astakós
 Kilini a Githion
 Momenvasiá a Poros

Juliol 2.011 a Octubre 2011
 Kilada a Creta
 Creta a Rodas
 Turquia a Grecia
 Kalkan a Kemer
 Antalya a Leros

Maig 2.011 a ....
 Regreso a Leros
 Desde Leros a Lesbos
 Lesbos a Thasos
 Thasos a Evia
23.07.10 - Navegando desde Blanes a Teulada (Sud de Sardenya)

Hola amics i navegants!

Estic escrivint aquestes línees des de Teulada al sud de Sardenya.

Teulada és lloc que ens agrada molt. No hi ha poble. És un port que varem conèixer el 1996 quan només hi havia el trencaones i tenies que fondejar al mig, agafant-te a un dels morts que hi havia al fons. El trencaones fet de sorra i pedres soltes ja s’estava desfent llavors i ho segueix fent ara. Adjuntem una foto perquè veieu el material. La única cabina telefònica no tenia telèfon i el autobús que cada dia arribava venia vuit i marxava igualment. Un dia el vàrem agafar per anar a Cagliari amb l’alegria conseqüent del conductor. Però això eren altres temps.

Ara hi ha una marina no gaire cara, paguem 42 € al dia, aigua, llum, dutxes. La costa segueix estan deserta, cap casa, només un hotel allà lluny a l’altra cantó de la badia i un camping a l’altra banda d’un pujol, a uns 500 m del port, on pots comprar a la botiga quelcom de menjar. El camping té un bar amb tele i avui hi anirem a sopar per veure la final de futbol. Per tornar ens caldrà una lot per veure’ns hi .

Però a vosaltres us deu interessar com hem arribat fins aquí, oi?

El dia 30, seguint el programa previst, salpàrem de Blanes. La navegació fins a l’illa Colom va durar 22 hores integrament feta a vela amb vent de través avançat, de màxim 20 nusos d’aparent. Increïble!

Durant la nit férem guàrdies cada 2 hores. En Carlos va complir els horaris millor del que acostuma.

Els dofins ens vingueren a saludar breument en tres ocasions.

Després de fondejar a Es Grao una nit, varem anar a Maó, on la nostra filla, gendre i nét ens vingueren a dir adéu, restant amb nosaltres el cap de setmana. Tornàrem amb ells a l’illa Colom on hi ha boies gratuïtes per no malmetre la poseidonia. Això sí, s’han de reservar amb temps a la web www.balearlifeposeidonia.eu .

Pel demés els preus a Maó són prohibitius. A la marina compartida amb el Club Nàutic, 160€!!!!!!!! (et deixen les dutxes del Club com un favor, això si estan obertes) A les illes flotants , si tens el G0 60€ i si no el tens 94€!!!!!! (sense aigua i tenint que agafar el chinchorro per anar a Maó) Al port d’Hivernada que ara es diu Marina Menorca 86,20€!!!!! (amb el bany i dutxes en barracons) Naturalment varem estar en aquest últim 3 dies i perquè el temps es girà de NW força 8 al Golf de Lleó i a Menorca hi arribava molt de mar.

El dimecres 6, varem agafar la cua del mal temps per anar cap a Sardenya. El vent ja havia baixat molt però encara quedava una mar de fons d'aleta que ens feia avançar i ballar una mica. Per Radio Exterior varem sentir el partit de Espanya i Alemania. Entre les interferències de la radio i el moviment varem acabar una mica marejats, però al menys guanyàrem.
 

Al sortir de Maó un peix volador va dibuixar un arc al voltant nostra, ens va semblar un bon presagi.

A 35 milles de Maó ens varem creuar amb una tortuga. També veiérem alguns dofins.

Navegàrem a motor, i la major per ajudar, 18 hores i de matinada el vent va pujar fins a 23 nusos de Nord . Ens donava través i férem fins a 7 nusos de velocitat. Això va durar fins les 10 del matí. Llavors va baixar el vent i tornàrem a posar motor. Tot plegat, 197 milles en 31 hores, a vela només 37 milles.

El receptor A.I.S. (sistema d'identificació automàtica) ens ha anat molt bé. Ens ha permès anar sense radar. Gasta molt poc, com una radio, i detecta embarcacions a 32 milles de distància indicant el nom, posició, velocitat i rumb que fan. Naturalment, s'ha de seguir mantenint una vigilància per les embarcacions que no disposen d'emissor A.I.S., que , avui en dia, són poques; velers (com nosaltres que només portem receptor), petits pesquers, etc.

El punt d'arribada a Sardenya va ser Carloforte a l'illa de San Pietro, davant per davant de Sardenya, on varem reposar diesel a la italiana, és a dir, bidó, carretó, tall de manega, embut i fes t'ho com puguis, perquè la gasolinera del moll no tenia diesel . Ens quedàrem dos nits allí perquè al arribar varem tenir la sort de trobar un forat en el moll de trànsit (això vol dir gratis). A Itàlia els ports han de tenir unes places de trànsit, tot i que moltes vegades són ocupades pels locals.

Des de Carloforte resseguint la costa Sud de Sardenya arribàrem a Teulada.

--------

Han passat uns dies. Al camping érem només 2 espanyols, 7 holandesos i un munt d'italians que ens rodejaven, unes 50 persones. Que bé que guanyàrem!

De Teulada seguírem fins a Vilasimius a l'extrem Sud-est de Sardenya. és un lloc molt bonic com tota l'illa de Sardenya que potser és la que més ens agrada de les illes grans de la Mediterrània.

Passàrem la nit fondejats a la platja davant de la marina que hi ha. Les aigües son tant netes que no t'ho pots creure dels tons blaus que prenen. Al matí compràrem provisions i omplirem el dipòsit de diesel a tope i cap a Ustica. Però això ja us ho explicàrem un altre dia.

A nivell personal ens sembla estar fent una altra excedència i quan pensem que no, que és la jubilació, no ens ho podem creure.
Carpe Diem!
     

NUESTROS RECUERDOS

sardenya1


Teulada - 1


Teulada - 2 
Aviso legal. - Protección de datos. - Made by CHIP S.L.