// VA BIEN PARA LOS ACENTOS DE LA BASE DE DATOS. PERO LOS ACENTOS EN TEXTO VAN MAL.
  Empreses del Maresme Anuncis gratu´ts Suggerir 22:56 - 27.07  Enviar un missatge al responsable del Portal    

    Maresme Empreses de serveis a PALAFOLLS Empreses de oci a PALAFOLLS Empreses de la llar en a PALAFOLLS
 POBLACIONS DEL MARESME
  Alella
  Arenys de Mar
  Arenys de Munt
  Argentona
  Cabrera de Mar
  Cabrils
  Caldes d Estrac
  Calella
  Canet de Mar
  Dosrius
  Malgrat de Mar
  Masnou (El)
  Matarˇ
  Montgat
  Orrius
  Palafolls
  Pineda de Mar
  PremiÓ de Dalt
  PremiÓ de Mar
  Sant Andreu de Llavaneres
  Sant CebriÓ de Vallalta
  Sant Iscle de Vallalta
  Sant Pol de Mar
  Sant Vicenš de Montalt
  Santa Susanna
  TeiÓ
  Tiana
  Tordera
  Vilassar de Dalt
  Vilassar de Mar


  Dades d'interŔs de PALAFOLLS

Escudo de PALAFOLLSSituaciˇ de PALAFOLLS
El poble de sant GenÝs de Palafolls es troba a la vora de la Riera de Palafolls, en una part muntanyosa. Es conserva encara l┤aspecte tradicional al voltant de l┤esglÚsia de sant GenÝs. A l┤altra banda de la Riera hi ha una font voltada de taules vora una petita capella. El terme municipal es troba al lÝmit amb la Selva, estŔs a la dreta de la Tordera. La mateixa Tordera, santa Susanna i malgrat, l┤envolten. A La Serra de miralles en davallen dues rieres (Roquet i Burgada) que mÚs tard formen la de Sant GenÝs de Palafolls. El municipi comprŔn Ferreries amb els barris de santa Maria i sant LluÝs, el poble de Sant GenÝs de Palafolls, algunes urbanitzacions i les restes de l┤antic castell de Palafolls.

Poblaciˇ i activitat econ˛mica
Es tracta d┤un municipi de tradiciˇ agrÝcola degut a l┤extensa plana, molt apte per al regadiu. Els principals conreus sˇn de patates i llegums aixÝ com tambÚ d┤Arbres fruiters i farratges. La poblaciˇ activa dedicada a l┤agricultura es prou Ómplia tot i que es contraresta amb la industria, doncs hi ha sectors especialitzats. A causa de les extraccions abusives del Tordera, es preveuen temps durs per les Órees agrÝcoles de la zona. Els darrers anys, s'ha potenciat bastant l┤activitat industrial bÓsicament pel que fa al sector quÝmic- productes farmacŔutics-. Pel que fa al turisme, Palafolls ha restat marginat d┤Aquest sector.

Hist˛ria
La primera vegada que es fa referŔncia a sant GenÝs, Ús l┤any 947 quan figura com una propietat de Sant Pere de rodes. El castell de Palafolls que consta des del 1035, va centrar la baronia de Palafolls, que comprenia el que avui Ús Palafolls, santa Susanna, Malgrat i part de Blanes. Inicialitzem sota el poder d┤odˇ de Sesaguudes i els seus descendents cognomenats mÚs tard amb 'Montseny'. l┤any 1113, Ramon Berenguer cedÝ la senyoria major als vescomtes de Girona, que aviat s'anomenaren Cabrera. Els Palafolls mantingueren la sobirania menor i mÚs tard perderen el domini sobre Lloret i sant Esteve de CaulŔs. DesprŔs de multitudd┤enrenous entre diferents autoritats i famÝlies, l┤any 1572, el castell tornÓ en mans dels Cabrera i d┤Aquests als Montcada, succe´ts al segle XVIII pels ducs de Medinaceli, ducs que mÚs tard reclamaren drets hereditaris. Des de l┤any 18880, la poblaciˇ resta incorporada a l┤estat.

Nomenclatura
Palafolls, era el cognom de la famÝlia que va adquirir el castell i va donar nom al municipi. Les armes baaronils sˇn les segŘents: un faixat de gules i d┤Argent, amb peces sembrades de creuetes d┤Atzur.

Monuments i curiositats
Cap a dir que el Castell de Palafolls constitueix un testimoni considerable dels grans castells medievals catalans. Des de ja fa unes dŔcades, existeix un grup que s'encarrega de les tasques de manteniment i restauraciˇ de les malmeses roines i des de llavors que s'ha restaurat la capelleta-on hi ha una imatge de la Mare de DÚu de Tordera-. Pel que fa als events socials i les festes populars de Palafolls, val a dir que no se'n coneixen gaires, tret de les tÝpiques festes majors.

Festas de PALAFOLLS
25 d'Agost
Romiatge de Sant GenÝs de Palafolls

8 de Setembre
Festa Major de les MaresdedÚus

. . .
Escut de PALAFOLLS

Escudo de PALAFOLLS
FITXA T╚CNICA
Nom: Palafolls
SuperfÝcie: 16,30 Km2
Altitud: 16,00 metros
CP: 08389
Habitants: 7.300
Web: www.palafolls.cat
TEL╚FONS ┌TILS
Bombers (provincial) 85
ClÝnica MŔdica Sant Josep (Malgrat de Ma 937.610.973
Creu Roja (Malgrat de Mar) 937.654.222
Dispensari Municipal 937.620.453
GuÓrdia Civil (Malgrat de Mar) 937.611.442
ORGANISMES OFICIALS
Ajuntament
Plaša Major, 11
Tel. 93.762.00.43
Fax. 93.765.22.11
email: palafolls@palafolls.net
web : www.palafolls.net

Ir a pßgina principal AvÝs legal ~ Protecciˇ de dades ~ COOKIS ~ Made by CHIP S.L.
Les cookies ens permeten oferir-li els nostres serveis amb normalitat.
En utilitzar nostra web, vostŔ consent l'˙s de cookies..