// VA BIEN PARA LOS ACENTOS DE LA BASE DE DATOS. PERO LOS ACENTOS EN TEXTO VAN MAL.
  Empreses del Maresme Anuncis gratu´ts Suggerir 19:38 - 26.07  Enviar un missatge al responsable del Portal    

    Maresme Empreses de serveis a MONTGAT Empreses de oci a MONTGAT Empreses de la llar en a MONTGAT
 POBLACIONS DEL MARESME
  Alella
  Arenys de Mar
  Arenys de Munt
  Argentona
  Cabrera de Mar
  Cabrils
  Caldes d Estrac
  Calella
  Canet de Mar
  Dosrius
  Malgrat de Mar
  Masnou (El)
  Matarˇ
  Montgat
  Orrius
  Palafolls
  Pineda de Mar
  PremiÓ de Dalt
  PremiÓ de Mar
  Sant Andreu de Llavaneres
  Sant CebriÓ de Vallalta
  Sant Iscle de Vallalta
  Sant Pol de Mar
  Sant Vicenš de Montalt
  Santa Susanna
  TeiÓ
  Tiana
  Tordera
  Vilassar de Dalt
  Vilassar de Mar


  Dades d'interŔs de MONTGAT

Escudo de MONTGATSituaciˇ de MONTGAT
Aquest municipi neix al voltant del turˇ de Montgat. AllÓ on acaba el nucli industrial, i comencen a aparŔixer les platges del Maresme. El turˇ Ús un pujolet creuat per una carretera i la via del tren. Es tracta d┤un poblet primitiu per˛ amb trets moderns, que solem trobar en aquesta zona mÚs septentrional degut a la influŔncia d┤Arquitectes importants del segle XX com Puig i Cadafalch(Puig i Cadafalch, Josep (1867-1957) Arquitecte, polÝtic i historiador de l┤art nascut a Matarˇ i mort a Barcelona. TinguÚ cÓrrecs importants polÝtics com el de President de la Mancomunitat de Catalunya. TambÚ fou autord┤edificis destacats a Catalunya) i altres. A la Rierad┤en Font tambÚ hi trobem elements contemporanis prominents. La part mÚs antiga Ús prop de la platja, amb una sŔrie de cases d┤Antany i algunes, relativament arcaiques juntament amb les conegudes torres que podem trobar en aquesta part del litoral catalÓ. El pla d┤Alella, la barriada de MontsolÝs i altres indrets formen aquest turonet. Avui en dia, per˛, degut al ferrocarril, la carretera i la pedrera, el Pujol ja no ressalta tan com abans; tot i aixÝ encara Ús caracterÝstic per la seva hist˛ria i les populars i conegudes figueres de moros, aixÝ com tambÚ per les pinedes i brolles. Cal dir tambÚ que la platja dels Banys de Montgat estÓ formada per l┤edifici dels banys de Sant Gerard. A l┤altra banda queden les platges de MontsolÝs i Alella. Fent referŔncia a les comunicacions, Montgat disposa de notables enllašos.

Poblaciˇ
Pel que fa a aquest punt cal esmentar que ens trobem davant d┤una zona industrial (tot i haver-se gairebÚ extingit elements tradicionals com l┤agricultura i la pesca, i centrar-se nomÚs en el sector terciari), i alhora, una zona amb un gran nombre d'habitants. Montgat Ús sovint centred┤estiueig-sobretot el barri de MontsolÝs-, per˛ tambÚ Ús el que anomenem una 'ciutat-dormitori'.

Hist˛ria
En els seus orÝgens, Montgat era un petit poblet ibŔric. MÚs endavant es convertÝ en un pla de vins -gran extensiˇ de vinyes-. Durant l┤edat Mitjana s'hi aixecava un castell que guaitava tota la part nord de la costa; fins que Felip V (Guerra de Successiˇ- conflicte que va enfrontar Franša amb la Corona de Castella-) va fer que l┤enderroquessin. Cap al segle XIX, a les runes s'hi feien diversos encontres dels fundadors de l┤associaciˇ Catalanistad┤excursions CientÝfiques. MÚs endavant, a mitjans de segle, va dur-se a terme el projecte del primer t˙nel ferroviarid┤espanya per donar pas a la lÝnia Barcelona-Matarˇ. (1848). Des de l┤any 1991 Montgat estÓ mancomunat amb. Argelers-Rosellˇ-.

De tot aix˛, avui en conservem ben poca cosa: una entrada amb dos petits talaiots als costats.

Nomenclatura
En un principi, aquest municipi -d┤origen remot- era anomenat popularment pels seus habitants com el 'monte katum'. El nom anÓ evolucionant fins arribar a l┤actual Montgat, tal i com nosaltres el denominem.

Monuments i curiositats
Montgat Ús tambÚ conegut per l┤important nombre de pescadors de quŔ disposa. Ubicats moltsd┤ells al voltant de la Torre de defensa de ca l┤alzina. L'esglÚsia romÓnica de Sant MartÝ (segle XI) fa tambÚ d┤Aquesta zona un lloc interessant.
Festas de MONTGAT
23 d'Abril
Festa Major de Sant Jordi

Maig
Carrera Popular Mar i Muntanya (Montgat - Tiana)

24 de Juny
Festa Major de Sant Joan

Juliol
Festa del Mar

11 de Setembre
Fira Artesanal

. . .
Escut de MONTGAT

Escudo de MONTGAT
FITXA T╚CNICA
Nom: Montgat
SuperfÝcie: 2,83 Km2
Altitud: 20,00 metros
CP: 08390
Habitants: 9.100
Web: www.montgat.cat
TEL╚FONS ┌TILS
Bombers (provincial) 85
Bombers (Badalona) 933.880.080
Centre de Salut 934.694.930
Creu Roja 934.690.001
GuÓrdia Civil 934.691.849
Policia Municipal 934.690.707
ORGANISMES OFICIALS
Ajuntament
Plaša de la Vila, s/n
Tel. 934.690.696
Jutjat de Pau
Pare Claret, 99
Tel. 934.692.864
O.A.L.G.T. de Montgat
Pare Claret, 99
Tel. 934.691.004
Ir a pßgina principal AvÝs legal ~ Protecciˇ de dades ~ COOKIS ~ Made by CHIP S.L.
Les cookies ens permeten oferir-li els nostres serveis amb normalitat.
En utilitzar nostra web, vostŔ consent l'˙s de cookies..