// VA BIEN PARA LOS ACENTOS DE LA BASE DE DATOS. PERO LOS ACENTOS EN TEXTO VAN MAL.
  Empreses del Maresme Anuncis gratu´ts Suggerir 18:35 - 26.07  Enviar un missatge al responsable del Portal    

    Maresme Empreses de serveis a SANT ANDREU DE LLAVANERES Empreses de oci a SANT ANDREU DE LLAVANERES Empreses de la llar en a SANT ANDREU DE LLAVANERES
 POBLACIONS DEL MARESME
  Alella
  Arenys de Mar
  Arenys de Munt
  Argentona
  Cabrera de Mar
  Cabrils
  Caldes d Estrac
  Calella
  Canet de Mar
  Dosrius
  Malgrat de Mar
  Masnou (El)
  Matarˇ
  Montgat
  Orrius
  Palafolls
  Pineda de Mar
  PremiÓ de Dalt
  PremiÓ de Mar
  Sant Andreu de Llavaneres
  Sant CebriÓ de Vallalta
  Sant Iscle de Vallalta
  Sant Pol de Mar
  Sant Vicenš de Montalt
  Santa Susanna
  TeiÓ
  Tiana
  Tordera
  Vilassar de Dalt
  Vilassar de Mar


  Dades d'interŔs de SANT ANDREU DE LLAVANERES

Escudo de SANT ANDREU DE LLAVANERESSituaciˇ de SANT ANDREU DE LLAVANERES
Quan el litoral voreja Llavaneres, no hi ha gairebÚ platges de sorra. DesprÚs d┤un passeig marÝtim que ja pertany a aquest municipi, i una vegada passada la platja de l┤estaciˇ, ens trobem amb la Riera de Llavaneres. MÚs endavant Sant Vicenš de Montalt i mÚs enrere Matarˇ. Sense deixar de formar part d┤Aquest Maresme, Llavaneres Ús tambÚ un lloc concurrent on hi ha una congestiˇ extensa de pinedes, alzinars i brolles.

Poblaciˇ i activitat econ˛mica
En temps llunyans, com Matarˇ i altres municipis, aquest, s'encarregava de la qŘestiˇ merament agrÝcola i centrava el seu interŔs en el conreu hortolÓ. Ara per ara, Llavaneres enfoca l┤activitat econ˛mica cap un sector nou: el turisme. Tradicionalment, no hi havia els moviments migratoris que ara es donen, ni la gent disposava- a part de les classes feudals- de diners per permetre┤s una segona residŔncia als afores de Barcelona. Pel que fa als estrangers, cal dir que tampoc era un fenomen vastÝssim que no poguÚs allerar-se un municipi com Llavaneres, que des de sempre ha sabut acollir als forasters. Per˛ de la mateixa manera direm que Ús justament des de fa molt poc que el municipi pren aquest factor com element econ˛mic.

Hist˛ria
No es tracta d┤un indret gaire jove. Els Rocs de sant MagÝ-serralada Montalt-, ens acosten ben bÚ a temps tant remots com l┤etapa neolÝtica. Antigament, entre la Riera de Llavaneres i el Torrent de les bruixes hi havia Cal Sanš-en un petit turonet-. Cal Sanš era una vila rural que des de la romanitzaciˇ s'havia desplašat dels llogarrets ibŔrics i havia anat cap a una altra zona mÚs coberta. AllÝ s'hi cultivaven vinyes i olivers. MÚs tard, Llavaneres va pertÓnyer a Matarˇ i al final cap a mitjans del s.XVI va aconseguir independitzar-se. All˛ que inicialment era una poblaciˇ dispersa va anar poc a poc desenvolupant-se i s'anaven formant barris com el de Cal Sanš, on la gent s'aglutinava segons anava tot creixent. MÚs endavant, Llavaneres va resultar ser tambÚ un bon racˇ per molts barcelonins que buscaven fugir temporalment del nucli urbÓ i d┤AquÝ, la gran multitudd┤edificis modernistes a sant Andreu de Llavaneres. Actualment dirÝem que es tracta d┤un focus residencial i turÝstic enorme.

Nomenclatura
Sabem que Sant Andreu ja Ús objecte d┤Altres municipis com ho Ús a Sant Andreu de la Barca-Barcelona-. Per altra banda sabem que Llavaneres tÚ una llegenda coneguda. 'Serena vall' Ús Llavaneres quan ho llegim a l┤inrevÚs. Sabem que es situa en una vall, al bell mig de dues muntanyes i que per aix˛, els primers habitants van optar per posar-li aquest nom. HI ha d┤Altres teories sobre el designatiu del municipi, per˛ en tot cas, com que no sabem si provenen de fonts fiables, ens reservarem de posar-les-hi.

Monuments i curiositats
Com ja hem dit, Sant Andreu de Llavaneres compta amb un gran nombre de cases com la torre Gran, La del Sot, Cal Mates, Ca l┤alfaro, Cal TomÓs i d┤Altres. Aquestes tres ˙ltimes: pertanyen d┤un g˛tic tardÓ.L'esglÚsia del Cementiri (s.XII) tÚ al centre un temple neoclÓssic singular, del segle XIII. El Torrent de les Bruixes ens recorda el pas llegendari que la figura de les 'bruixes' ha tingut en terres del Maresme. El club de golf, i el port esportiu del BalÝs col.laboren alhora de donar un aire un tant elitista a Llavaneres.

Festas de SANT ANDREU DE LLAVANERES
Juliol - Agost
Cicle de concerts de musica festiva

3er Diumenge de Juliol
Festa Major de la Minerva

30 de Novembre
Festa Major de Sant Andreu

. . .
Escut de SANT ANDREU DE LLAVANERES

Escudo de SANT ANDREU DE LLAVANERES
FITXA T╚CNICA
Nom: Sant Andreu de Llavaneres
SuperfÝcie: 11,90 Km2
Altitud: 114,00 metros
CP: 08392
Habitants: 8.450
Web: www.llavaneres.es
TEL╚FONS ┌TILS
Bombers (provincial) 85
Bombers (Matarˇ) 937.961.080
Consultori MŔdic Municipal 937.952.427
Creu Roja (Caldes D┤Estrac) 937.913.333
GuÓrdia Civil (Matarˇ) 937.901.035
ORGANISMES OFICIALS
Ajuntament
Plaša de la Vila, 1
Tel. 937.926.850
Museu Arxiu (Pinacoteca)
Av. de Catalunya, 222
Tel. 937.926.911
Ir a pßgina principal AvÝs legal ~ Protecciˇ de dades ~ COOKIS ~ Made by CHIP S.L.
Les cookies ens permeten oferir-li els nostres serveis amb normalitat.
En utilitzar nostra web, vostŔ consent l'˙s de cookies..