// VA BIEN PARA LOS ACENTOS DE LA BASE DE DATOS. PERO LOS ACENTOS EN TEXTO VAN MAL.
  Empreses del Maresme Anuncis gratu´ts Suggerir 19:39 - 26.07  Enviar un missatge al responsable del Portal    

    Maresme Empreses de serveis a MASNOU (EL) Empreses de oci a MASNOU (EL) Empreses de la llar en a MASNOU (EL)
 POBLACIONS DEL MARESME
  Alella
  Arenys de Mar
  Arenys de Munt
  Argentona
  Cabrera de Mar
  Cabrils
  Caldes d Estrac
  Calella
  Canet de Mar
  Dosrius
  Malgrat de Mar
  Masnou (El)
  Matarˇ
  Montgat
  Orrius
  Palafolls
  Pineda de Mar
  PremiÓ de Dalt
  PremiÓ de Mar
  Sant Andreu de Llavaneres
  Sant CebriÓ de Vallalta
  Sant Iscle de Vallalta
  Sant Pol de Mar
  Sant Vicenš de Montalt
  Santa Susanna
  TeiÓ
  Tiana
  Tordera
  Vilassar de Dalt
  Vilassar de Mar


  Dades d'interŔs de MASNOU (EL)

Escudo de MASNOU (EL)Situaciˇ de MASNOU (EL)
El Masnou, amb llargues platges de sorra vorejades per nuclis urbans, comenša a l┤alšada del barri de Cal Teixidor. ╔s tracta d┤un poble estret i angost bastant cinturat. Al nord, limita amb Alella i TeiÓ, la part de llevant rossa amb PremiÓ de Mar i a la banda mÚs occidental Montgat. El Mediterrani arriba per la zona sud. La Riera d┤Alella travessa la localitat i desemboca allÓ on comenša el port Esportiu del Masnou. Cap a la part oriental hi trobem el club nÓutic i la Platja d┤ocata-fundat per pescadors procedents de Leucata-, que dˇna nom a un barri del poble. Un edifici marrˇ, d┤Angles rectes i situat a la treta, permet distingir amb facilitat el port. El municipi, tot resseguint la costa, s'eixampla deixant l┤esglÚsia de Sant Pere. En el casc antic hi trobem una bona mostra d┤Aquelles cases camperoles que en el passat eren tan presents en gairebÚ tots els pobles de la comarca, juntament contrastades amb les de caire mÚs senyorial-grans masies fortificades- i tambÚ tÝpiques d┤Aquella Ŕpoca. Cal Teixidor, la Solera, el Parc del Llac, Verge de la MercŔ, Vallbona, Santa Madrona i l┤ocata sˇn els petits ve´nats que constitueixen el Masnou.

Poblaciˇ i activitat econ˛mica
Pel que fa a la poblaciˇ, Masnou disposa de molts habitants.╔s dinÓmic i hi ha forša moviment industrial -ind˙stria tŔxtil sobretot-. El comerš tradicional masnovÝ conserva aquella virtut tradicional de 'qualitat'. ╔s sabut tambÚ que en altres temps, el Masnou va destacar per sobre d┤Altres pobles d┤origen mariner. Clavells-tÝpics del Maresme-, altres flors, verdures i fruites sˇn conreats en aquesta zona del litoral.

Hist˛ria
La hist˛ria de Masnou cal ubicar-la correctament perquŔ Ús bastant recent. Abans, els nuclis urbans es constitu´en a l┤interior per all˛ de si venien els pirates. Es tracta d┤un indret de tradiciˇ marinera que encara conserva drassanes del temps dels grans velers. Al principi pocs eren els que s'arriscaven a patir aquestes incursions i gairebÚ a totes les masies i casalots concernien a habitants de TeiÓ o Alella que cultivaven les terres i quan finalitzaven la feina tornaven a casa. Poc a poc van aparŔixer alguns habitants com els d┤un llogarret nascut al voltant del Mas Nou- la nova casa de pagesia-. Fins l┤any 1825 no va constituir-se com a municipi ni va formalitzar-se la seva condiciˇ com a quelcom mÚs que un petit indret de pas per als qui cultivaven terres.

Nomenclatura
Com ja hem dit abans, aquest poblet troba la seva rel en aquell Mas Nou que va aglutinar des de bon comenšament als primers que van voler ajuntar-se i associar-se tot establint la seva residŔncia en aquesta zona. Degut al nom d┤Aquest mas que designaven com a 'Nou', mÚs tard en sorgÝ l┤apel.latiu Masnou.

Monuments i curiositats
L'esglÚsia de Sant Pere que anomenÓvem abans ubicada al nucli antic del poble i que forma part del patrimoni masnovÝ, pertany al segle XVIII. Sˇn tambÚ conegudes les cases modernistes com la Casa del MarquŔs-amb elements modernistes i neoclÓssics-, Ca l┤aymÓ, la Casa BenŔfica- de GaietÓ Bu´gas-, la Casa de la Vila-de mitjans del segle XIX-, etc i diferents masos antics com Cal Teixidor i Ca l┤antic. Aquest municipi ha estat tambÚ aixopluc de molts i popularment reconeguts mestres de ribera i marins com el CapitÓ Mirambell-que mÚs tard viatjÓ a Estats Units-. Per ˙ltim, cal esmentar tambÚ el Museu Municipal tan apreciat pels masnovins i la gent de la comarca que el coneix degut a les diverses colĽleccions d┤Arqueologia i cerÓmica catalana. El Museu de FarmÓcia i Medicina tambÚ Ús motiu de visita.

Festas de MASNOU (EL)
┌ltima setmana de Marš
Romiatge de la Sardana

29 de Juny
Festa Major de Sant Pere

. . .
Escut de MASNOU (EL)

Escudo de MASNOU (EL)
FITXA T╚CNICA
Nom: El Masnou
SuperfÝcie: 3,30 Km2
Altitud: 27,00 metros
CP: 08320
Habitants: 21.000
Web: www.elmasnou.cat.
TEL╚FONS ┌TILS
Bombers (provincial) 935.400.461
ABS 935.400.408
Creu Roja 935.552.121
Policia Municipal 935.552.244
ORGANISMES OFICIALS
Ajuntament
Prat de la Riba,1
Tel. 935.424.700
Biblioteca Batista i Roca
Av. Joan XXIII, 13-17
Tel. 935.550.668
Biblioteca Joan Corominas
Josep Pujades Truch, 1
Tel. 935.409.056
Museu Municipal de Nautica
Josep Pujades Truch, 1
Tel. 935.405.002
COLECCIONES PRIVADAS
Museu Cus═ de FarmÓcia
(Laboratoris AlconCus═)
N-II, Km. 632
Tel. 934.977.000
Ir a pßgina principal AvÝs legal ~ Protecciˇ de dades ~ COOKIS ~ Made by CHIP S.L.
Les cookies ens permeten oferir-li els nostres serveis amb normalitat.
En utilitzar nostra web, vostŔ consent l'˙s de cookies..