// VA BIEN PARA LOS ACENTOS DE LA BASE DE DATOS. PERO LOS ACENTOS EN TEXTO VAN MAL.
  Empreses del Maresme Anuncis gratu´ts Suggerir 22:34 - 27.07  Enviar un missatge al responsable del Portal    

    Maresme Empreses de serveis a CANET DE MAR Empreses de oci a CANET DE MAR Empreses de la llar en a CANET DE MAR
 POBLACIONS DEL MARESME
  Alella
  Arenys de Mar
  Arenys de Munt
  Argentona
  Cabrera de Mar
  Cabrils
  Caldes d Estrac
  Calella
  Canet de Mar
  Dosrius
  Malgrat de Mar
  Masnou (El)
  Matarˇ
  Montgat
  Orrius
  Palafolls
  Pineda de Mar
  PremiÓ de Dalt
  PremiÓ de Mar
  Sant Andreu de Llavaneres
  Sant CebriÓ de Vallalta
  Sant Iscle de Vallalta
  Sant Pol de Mar
  Sant Vicenš de Montalt
  Santa Susanna
  TeiÓ
  Tiana
  Tordera
  Vilassar de Dalt
  Vilassar de Mar


  Dades d'interŔs de CANET DE MAR

Escudo de CANET DE MARSituaciˇ de CANET DE MAR
Canet neix al s.XI com un petit llogarret. I ja des del seu origen es cita com la Vall de Canet i Romaguera. Entre la Rierad┤en Botifarra i lad┤en Vallmaria es troba la famosa platja del Cavallˇ que es perllonga fins aquÝ. Canet es troba al bell mig de dos pobles, Arenys de Mar i Sant Pol.

Poblaciˇ i activitat econ˛mica
Degut a una sŔrie de factors com el clima, les bones comunicacions i la qualitat de vida, Canet es composa d┤una poblaciˇ Ómplia que supera els deu mil habitants. Pel que fa a l┤activitat econ˛mica: la floricultura i el conreu de maduixots acaparen la majoria del sector. TambÚ Ús important el fort creixement que des de fa uns anys ha tingut Canet, degut al turisme. Bones instalĽlacions, hotels confortables i altres han acollit a molts estrangers des de fa un temps. Pel que fa a la industria del tŔxtil, Canet s'ha centrat en el gŔnere de punt.

Hist˛ria
Fins que en el sector marÝtim, la navegaciˇ i les grans construccions veleres van deixar d┤interessar, Canet va suportar aquesta activitat. Quan per l┤economia, aix˛ va deixar de ser rentable, van fixar-se en la ind˙stria. Des del segle XI, Canet s'ha reconegut com a nucli destacat cultural, artÝstic i social. El modernisme tambÚ va deixar-hi petjada grÓcies a LluÝs DomÚnech i Montaner (1850-1923) amb la Casa Roura, la Casa DomÚnech i Montaner i l┤ateneu Catalanista i la reforma del Castell de Santa Florentina-antiga masia fortificada restaurada al s.XIX-. No s'ha de restar importÓncia, per˛ a altres construccions noucentistes, contemporÓnies i, remuntant-nos a altres temps, a altres d┤influŔncia indiana i colonial. Al llarg de la hist˛ria per tant, Canet ha esdevingut segons aquells qui el trepitjaven i avui en dia, el seu extens patrimoni Ús quelcom valuˇs, tant per tots els canetencs com pels qui saben apreciar el gran repertori d┤obres.

Nomenclatura
La vall de Canet i Romaguera tÚ un cert llinatge medieval. El top˛nim de 'Canet' ve del llatÝ: 'canna'(canya). Aquest lexema ve precedit per 'etum'. I d┤AquÝ, 'cannaetum', La versiˇ primigŔnia diu que els rials o rieres plenes de canyes que hi ha al Maresme, van donar nom al municipi.

Monuments i curiositats
AixÝ com d┤Altres pobles no van rebre tanta influŔncia arquitect˛nica de l┤etapa modernista, Canet es caracteritza per aquest fet. Des de LluÝs DomÚnech i Montaner fins Francesc-Daniel Molina i Casamajˇ passant per Puig i Cadafalch LluÝs Planas i Calvet. TambÚ escultors com Josep Llimona i Eusebi Arnau. Una altra apuntaciˇ Ús necessÓria: el grup artÝstic 'La Trinca' va tenir cabuda a Canet, que va fer de trampolÝ per que mÚs endavant, el conjunt comediant poguÚs llanšar-se d┤una manera mÚs general. Hi ha museus que evidencien l┤apogeu canetenc en temps pr˛spers com la Casa- Museu. Cal anomenar Sant Pere de Canet (s.XVI)), que com a temple g˛tic mostra molt curosament l┤estil d''obres que sovint es podien trobar durant el 1500. El Santuari de la Misericordia-patrona del Maresme-, neog˛tic, Ús una de les altres edificacions que ressalta.

Festas de CANET DE MAR
Vuitena de Corpus
Enramades a Canet de Mar

29 de Jun
Festa Major de Sant Pere

. . .
Escut de CANET DE MAR

Escudo de CANET DE MAR
FITXA T╚CNICA
Nom: Canet de Mar
SuperfÝcie: 5,45 Km2
Altitud: 15,00 metros
CP: 08360
Habitants: 8.858
Web: www.canetdemar.org
TEL╚FONS ┌TILS
Bombers (provincial) 85
Creu Roja 937.954.444
GuÓrdia Civil 937.940.197
Hospital ResidŔncia Guillem Mas 937.940.393
Oficina d┤Informaciˇ TurÝstica 937.940.898
Policia Municipal 937.940.088
ORGANISMES OFICIALS
Ajuntament
Ample, 11
Tel. 937.940.900
Biblioteca popular Pere Gual i Pujadas
Misericordia, 13
Tel. 937.941.393
Museu-Arxiu Parroquial
Plaša de l┤EsglŔsia, 17
Tel. 937.940.394
Ir a pßgina principal AvÝs legal ~ Protecciˇ de dades ~ COOKIS ~ Made by CHIP S.L.
Les cookies ens permeten oferir-li els nostres serveis amb normalitat.
En utilitzar nostra web, vostŔ consent l'˙s de cookies..