// VA BIEN PARA LOS ACENTOS DE LA BASE DE DATOS. PERO LOS ACENTOS EN TEXTO VAN MAL.
  Empreses del Maresme Anuncis gratu´ts Suggerir 00:20 - 28.07  Enviar un missatge al responsable del Portal    

    Maresme Empreses de serveis a CALDES D ESTRAC Empreses de oci a CALDES D ESTRAC Empreses de la llar en a CALDES D ESTRAC
 POBLACIONS DEL MARESME
  Alella
  Arenys de Mar
  Arenys de Munt
  Argentona
  Cabrera de Mar
  Cabrils
  Caldes d Estrac
  Calella
  Canet de Mar
  Dosrius
  Malgrat de Mar
  Masnou (El)
  Matarˇ
  Montgat
  Orrius
  Palafolls
  Pineda de Mar
  PremiÓ de Dalt
  PremiÓ de Mar
  Sant Andreu de Llavaneres
  Sant CebriÓ de Vallalta
  Sant Iscle de Vallalta
  Sant Pol de Mar
  Sant Vicenš de Montalt
  Santa Susanna
  TeiÓ
  Tiana
  Tordera
  Vilassar de Dalt
  Vilassar de Mar


  Dades d'interŔs de CALDES D ESTRAC

Escudo de CALDES D ESTRACSituaciˇ de CALDES D ESTRAC
Caldes d┤Estrac, o Caldetes, comenša a la Rierad┤en Gorg i acaba a l┤alšada del parc de cal MontanyÓ. Entre Sant Vicenš de Montalt i Arenys de Mar, Caldes comprŔn les platges dels tres micos, de la musclera i de la Riera. Al voltant, un seguit de pujols amb pinedes, fan millor el paisatge.

Poblaciˇ i activitat econ˛mica
Pel que fa a la poblaciˇ Ús necessari que ens referim a la Vila vella i la vila nova, que fragmenten el poble, segons les seves activitats, en dos. El casc antic el situarÝem a la Vila Nova, que Ús on varen construir les finques, cases i xalets les classes adinerades que al segle XVIII i XIX ja posse´en grans fortunes per a poder permetre┤s anar de vacances, tenir masos fortificats i grans mansions modernistes. Per un altre cantˇ, la Vila vella acollia aquells a qui els diners encara no havien arribat i potser no arribarien mai. El gran passeig del Mar, les dues torres de guaita i les xerrades entre burgesos quedaven lluny d┤Aquest nucli que comenšava a quedar desplašat i es qualificava de vellard i desuet davant del gran centre residencial que ocupava la classe patrona i acomodada. Tradicionalment, com gran part dels pobles del Maresme, Caldetes acollia un nombre considerabled┤estrangers en les seves terres. Aix˛ comportava que l┤economia resultÚs bastant bona i que Caldes suportÚs l┤activitat turÝstica i la veiÚs amb bons ulls degut a que l┤economia se'n veia ressentida favorablement. Hotels, balnearis, l┤estaciˇ termal, els clubs esportius i el gran ventall de possibilitats alhora de poder practicar esports d'Ŕl.lit com sˇn l'hÝpica, el golf, el tennis, el paddle i els directament relacionats amb el mar com el surf, l┤esquÝ aquÓtic,... etc.

Hist˛ria
Com bÚ hem dit, Caldetes es caracteritza, perquŔ des de ja fa molts anys esdevÚ centre d''estiueig de la burgesia barcelonina i especialment des del segle XX. Per˛ tambÚ abans, hi havia alg˙ que gaudia del municipi; la famosa Torre dels Encantats-castell primari medieval del segle XIII-, de la qual n'existeix una llegenda, ens remunta a temps mÚs antany que no pas fa dos segles. A part de les estacions termals, que associem amb romans, cal esmentar la presencia tardana d┤influŔncies modernistes.

Nomenclatura
Del top˛nim de Caldetes, diminutiu de Caldes, en sabem que no Ús pas un nom recent. Les estacions termals de titularitat p˙blica amb aigŘes de propietats terapŔutiques antigament eren denominades aixÝ: 'Aquae Calidae'. De Calidae e Caldetes han calgut uns quants anys i moltes pluges.

Monuments i curiositats
Tant les dues torres de guaita, que ens apropen cap a temps pirates, la torre dels Encantats, la de Busquets, i la Verda, ens ajuden a imaginar-nos com devia ser Caldes d┤Estrac abans. Tenim tambÚ mostres de diverses residencies modernistes i noucentistes, les que vestien els hisendats de la comarca.Festas de CALDES D ESTRAC
Juny
Fira de l'Aigua i la Salut

8 de Setembre
Festa Major

13 de Desembre
Festa Major de Santa Ll˙cia

. . .
Escut de CALDES D ESTRAC

Escudo de CALDES D ESTRAC
FITXA T╚CNICA
Nom: Caldes d┤Estrac
SuperfÝcie: 0,74 Km2
Altitud: 33,00 metros
CP: 08393
Habitants: 1.750
Web: www.caldetes.cat
TEL╚FONS ┌TILS
Bombers (provincial) 85
Creu Roja 937.513.333
GuÓrdia Civil (Arenys de Mar) 937.920.086
Policia Municipal 937.912.121
ORGANISMES OFICIALS
Ajuntament
Plaša de la Vila, s/n
Tel. 937.910.005
Ir a pßgina principal AvÝs legal ~ Protecciˇ de dades ~ COOKIS ~ Made by CHIP S.L.
Les cookies ens permeten oferir-li els nostres serveis amb normalitat.
En utilitzar nostra web, vostŔ consent l'˙s de cookies..